Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netaknuta priroda oduševila strane novinare

BANJALUKA - U Republici Srpskoj najviše me oduševila netaknuta priroda, istakla je Isabela Anet Satpres, novinarka iz Belgije, koja je sa još sedam kolega iz Holandije i Belgije pet dana bila u turističkoj posjeti RS.

"U Banjaluci ima puno toga da se vidi, ali i gradovi u okruženju mnogo nude turistima", rekla je ona.

Strani novinari su se tokom boravka u RS upoznali sa njenim prirodnim bogatstvima i uživali u njihovoj ljepoti.

U okviru posjete Turistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << organizacija Republike Srpske  je u saradnji sa turističkim organizacijama Banjaluke i Šipova novinarima organizovala  obilazak više turističkih lokacija počevši od razgledanja Banjaluke, posjeta izvorima rijeka Janj, Pliva i Sana, Centru Pećka do obilaska Nacionalnog parka Kozara.

Denis van der Avort, jedan od organizatora posjete, kaže da je prvi put došao u RS  prije 15 godina i da se često vraća, jer je, kako je istakao, "ovo jedan divan predio Evrope koji treba da se više promoviše, te da dolazi što više turista".

"U posjeti su bili novinari iz Belgije i Holandije, koji su prvi put ovdje, a imali su priliku  da otkriju  ljepote koje nude Banjaluka i RS. Svi su bili impresionirani netaknutom prirodom, koja je zaista fantastična. Ljudi su jako gostoprimljivi, a oduševljeni smo i  hranom", ističe Avort.

Novinari su tokom boravka u RS uživali i u avanturističkim sadržajima  kao što su rafting, hajking, vožnja bicikla.

"Takođe, najviše me oduševio rafting, voda nije previše hladna", rekla je novinarka Anet Satpres, koja je prvi put posjetila RS.

Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske, rekla je da su Predstavništvo RS u Briselu i TORS angažovali jednu konsultansku kuću koja je probrala grupu najeminentnijih holandskih i belgijskih  medija da bi došli u region Banjaluke.

"Oblišli su  Banjaluku, posjetili Krupu, Ljubačke doline, išli su  na izvore rijeka Janj, Pliva i Sana, u Centar Pecka i NP Kozara. Doživjeli  su sve  ono što mogu da ponude svojim turistima, a posebno su zainteresovani za Nacionalni park  Kozara", istakla je Jovanovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.