Netačne tvrdnje da vojsku spremamo za izlazak na ulice

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Netačne tvrdnje da vojsku spremamo za izlazak na ulice"

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tvrdnje koje su objavili pojedini mediji da se u toj zemlji vojska priprema za izlazak na ulice nisu tačne.

Kako se navodi u saopštenju, Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, "kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu".

"Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom 'I vojsku pripremaju za izlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ulice', misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih 'litije' u organizaciji SPC", navodi Ministarstvo.

Ministarstvo je poručilo beogradskom listu Novosti, koji je objavio tekst pod takvim naslovom, ali i svim srpskim tabloidima da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori.

"Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da rešimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbednost države i svojih građana", navodi se u reagovanju.

List Novosti je objavio da je deo pripadnika Vojske Crne Gore, u jeku izliva narodnog nezadovoljstva zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, od svojih starešina dobio instrukciju da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantuje medijske navode o pripremi vojske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2020

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tvrdnje koje su objavili pojedini mediji da se u toj zemlji vojska priprema za izlazak na ulice nisu tačne. Kako se navodi u saopštenju, Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.