Netačne i zlonamerne informacije o Srbiji i vraćanju migranata

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 13:55

"Netačne i zlonamerne informacije o Srbiji i vraćanju migranata"

Banjaluka -- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske demantovao medijske navode da MUP RS preuzima migrante od Srbije i prevozi ih do Unsko-sanskog kantona.

Dragan Lukač je ocenio takve informacije kao "netačne i zlonamerne", dodavši da dolaze od onih "koji nisu uspeli da se izbore sa migrantskom krizom".

On je naveo da se policija RS ne bavi prevozom migranata, niti su vozila policije za to namenjena, posebno u vreme pandemije virusa korona kada nije poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstveno stanje tih lica.

"Radimo u skladu sa zakonom da bi širom Republike Srpske stavili migrante pod kontrolu i da ih sprečimo da izvrše prekršaje ili krivična dela i ne dozvolimo da ugroze naše gradjane. To radimo vrlo uspešno", kazao je ministar unutrašnjih poslova RS.

Prema njegovim rečima, postoje incidenti medju migrantima, ali policija to "vrlo brzo stavi pod kontrolu i sankcioniše".

Lukač je još najavio da će biti kažnjene fiktivne prijave gradjana zbog glasanja na predstojećim lokalnim izborima.

"Tamo gde se utvrdi prekršaj ili krivično delo, postupićemo u skladu sa procedurama, zajedno sa tužilaštvom", kazao je on.

On je najavio da će MUP proveriti sve prijave gradjana širom RS da bi se utvrdilo postoji li eventualno fiktivnih prijava.

U BiH će 15. novembra biti održani lokalni izbori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lukač: MUP RS ne preuzima migrante od Srbije i ne prebacuje ih u USK

Izvor: Danas, 23.Okt.2020

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač demantovao je medijske navode da MUP RS preuzima migrante od Srbije i prevozi ih do Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.