Nešto se kreće kod zapadne obale S. Koreje

Izvor: B92, 05.Sep.2017, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nešto se kreće kod zapadne obale S. Koreje

Seul -- Južna Koreja primetila da se ka njenoj obali kreće nešto što izgleda kao interkontinentalna balistička raketa, objavili su južnokorejski mediji.

Kako navodi dnevnik "Ejža biznis dejli", pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor, kretanje rakete primećeno je u ponedeljak, dan nakon što je Severna Koreja izvela šestu nuklearnu probu, kao i da se to kretanje odvija noću kako bi se izbegao nadzor, navodi se u izveštaju, prenosi Rojters.

Južnokorejsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstvo odbrane saopštilo je da ne može da potvrdi taj izveštaj.

Istovremeno, južnokorejska vojska izvodi vežbe na obali, kako bi demonstrirala snagu ali i upozorila lidera Severne Koreje da je spremna ukoliko bude napadnuta s mora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MISTERIOZNI PROJEKTIL Primećen let raketa ka obali Severne Koreje?

Izvor: Blic, 05.Sep.2017

Severna Koreja primetila je da se ka njenoj zapadnoj obali kreće nešto što izgleda kao interkontinentalna balistička raketa, objavio je danas južnokorejski dnevnik "Ejža biznis dejli" (Asia Business Daily), pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor...Kako se navodi, kretanje rakete primećeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.