Nestao indonezanski avion sa 54 putnika Lose vreme otezava potragu

Izvor: medio.rs, 16.Avg.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao indonezanski avion sa 54 putnika Lose vreme otezava potragu

DŽAKARTA - Indonežanski avion sa 54 putnika nestao je u regionu Papua Nove Gvineje, javlja Rojters.

Avion jedne indonežanske kompanije sa 54 putnika nestao je u regionu Papua Nove Gvineje.

U avionu je 49 putnika, uključujući petoro dece, i petoro članova posade, a reč je o avionu ATR 42-300 operatora Trigana Air Service koji je leteo od Jayapure do Oksibila u Indoneziji.

Avion je izgubio kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad zabačenih predela najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i indonežanske provincije Papue.

Šef indonežanske Nacionalne uprave za potragu i spasavanje (BASARNAS) Bambang Soelistjo je za agenciju Rojters potvrdio da je kontakt sa avionom izgubljen.

Na Tviter nalogu agencije BASARNAS se navodi da avion, koji je leteo na domaćoj liniji, pripada kompaniji "Trigana" i da se u njemu nalazilo 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade.

Portparol ministarstva saobraćaja potvrdio je da je avion izgubio kontakt.

- Nismo sigurni što se dogodilo sa avionom i koordiniramo se s lokalnim vlastima - rekao je on, prenosi Yahoo.

- Vreme je tamo trenutno jako loše, vrlo je mračno i oblačno. Nije pogodno za potragu. Područje je planinsko - dodao je portparol.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.