Pronađen helikopter koji je nestao s radara; Srušen; Svi su mrtvi

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:12

Pronađen helikopter koji je nestao s radara; Srušen; Svi su mrtvi

Šest ljudi, uključujuci pet meksičkih državljana, poginulo je danas kada se srušio helikopter u Nepalu.

Zvaničnik aerodroma u Katmanduu Teknat Situla rekao je za Rojters da su spasioci pronašli pet tela i da tragaju za šestim. Nepalske vlasti su prethodno saopštile da je helikopter sa šest ljudi nestao s radara u Nepalu.

Pilot helikoptera bio je iz Nepala, a ostali su meksički državljani, rekao je zvaničnik aerodroma u Katmanduu za Rojters.

AP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da je helikopter sa stranim turistima bio nestao u oblasti Mont Everesta i da je izgubljen kontakt sa letelicom.

Helikopter se jutros vraćao u prestonicu Katmandu nakon što je pet turista razgledalo najviši planinski vrh na svetu.

Turistička i planinarska sezona u toj oblasti završena je u maju, kada je počela kišna sezona, a turistički letovi u planine su ređi u ovo doba godine jer je vidljivost loša i vremenski uslovi nepredvidivi.

Helikopter je prevozio pet turistakada je nestao sa radara u utorak u 10.12 po lokalnom vremenu, rekli su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.