Nestali novinar: Vratio sam se kući, istina uskoro

Izvor: Mondo, 17.Jun.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali novinar: Vratio sam se kući, istina uskoro

Novinar Stefan Cvetković, čiji je nestanak ove nedelje uznemirio javnost u Srbiji, javio se danas agenciji Beta telefonom i rekao da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare.

Foto: MONDO/Tijana Dušej Ristev Ilustracija

Cvetković kaže da će tada, "do najsitnijih detalja", saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo proteklih dana.

"Celokupnoj javnosti, međunarodnim i domaćim organizacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svima se zahvaljujem na svemu što su uradili za mene. Da nije bilo reakcije javnosti, ne bismo se danas čuli", rekao je Cvetković agenciji Beta.

"Nelogičnosti u izjavi novinara, danas ide kući"

Dodao je da i njemu i njegovoj porodici mnogo znači to što nisu bili ostavljeni sami.

"Javnost je poslednje što je brana apsolutnom ludilu. A od tog ludila treba da se plaše i oni koji ga prave. Ja ću do najsitnijh detalja da obavestim javnost, to je moja obaveza prema javnosti", kazao je Cvetković.

Tužilac: Novinar nije osumnjičen, već...

"Danas mi je omogućeno da se slobodno krećem", rekao je Cvetković i dodao da ga je policija zvanično obavestila da ima svojstvo oštećenog i da su ga zamolili da se u javnosti ne oglašava, kako ne bi ometao istragu.

"Sarađujem s policijom, svaki njihov zahtev sam ispoštovao i danas sam zamoljen ne budem javno prisutan. To ću neko vreme da ispoštujem", rekao je Cvetković.

Vučić: Novinar Stefan Cvetković je živ i zdrav!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, rekao da je u celom slučaju i samoj Cvetkovićevoj izjavi bilo nelogičnosti, što je, kaže, pokazao i poligraf.

VELIKA POTRAGA: Nestao novinar Stefan Cvetković!

Nestanak Cvetkovića prijavljen je u sredu kasno uveče, kada je pronađen automobil koji je koristio.

Mediji su objavili da su motor i farovi njegovog automobila bili uključeni, vrata otvorena, a pored je pronađen Cvetkovićev sat kojem je bila otkinuta narukvica.

MUP je odmah po saznanju da je nestao novinar Cvetković uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena gde je pronađeno vozilo koje je on koristio.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Više desetina žandarma pretražili su priobalje Šaranskog jezera i Šljunkare, dok je nekoliko ronioca bilo angažovano na pretrazi Šaranskog jezera. Na terenu je angažovana Helikopterska jedinica MUP-a Srbije.

Ranije je saopšteno iz novinarskih udruženja, da se Cvetković u poslednje vreme bavio osetljivim temama, između ostalog i ubistvom Olivera Ivanovića.

Ubistvo Ivanovića: Priveden novinar iz Bele Crkve

Po povratku sa Kosova u maju, kosovska policija zadržala ga je šest sati zbog kontakata koje je napravio u toku istraživanja. Cvetkoviću je ranije prećeno zbog novinarskog rada. Njegov automobil bio je oštećen nakon što su ga lokalni zvaničnici obeležili "legitimnom metom" i kao "stranog plaćenika".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se Stefan Cvetković: Kod kuće sam, pres konferencija narednih dana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2018

Novinar Stefan Cvetković javio se agenciji Beta telefonom i rekao da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će "do najsitnijih detalja" saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo. "Celokupnoj javnosti, međunarodnim i domaćim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.