Nestabilno i sledeće nedelje: Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje u junu

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 17:17

Nestabilno i sledeće nedelje: Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje u junu

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti tek ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Temperatura će se kretati od 15 do 26 stepeni.

Prema prognozi meteorologa Marka Čubrila, narednih dana biće toplije u odnosu na protekli period ali bez visokih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperature uz nastavak povremenih nestabilnosti.

U subotu ređa pojava pljuskova i to uglavnom nad brdsko-planinskim i istočnim delom regiona, dok su u nedelju i ponedeljak češći pljuskovi mogući nad većim delom regiona. Vetar će za vikend biti istočni i jugoistočni, u košavskom području povremeno umeren. Dnevni maksimum od +18 do +26 stepeni Celzijusa, što je u okviru proseka. Najmanje nestabilnosti duž obale Jadrana ge će uglavnom preovlađivati suvo

Ponedeljak naredne nedelje takođe nestabilan uz lokalne pljuskove, dok bi u utorak trebalo biti stabilnije.

U drugom delu nedelje bi se uz razvijanje visinskog ciklona nad istokom Evrope atmosfera ponovo destabilizovala te bi uz češću pojavu pljuskova bilo i malo svežije uz maksimume koji bi se posle četvrtka kretali od +15 do +22 stepena Celzijusa.

U ovom momentu postoji određene verovatnoće da će početkom juna uslediti manje otopljenje, ali po opštim dugoročnim, parametrima verovatno će to biti kratkotrajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.