Nesreća u čačanskom rudniku

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća u čačanskom rudniku

Dva rudara poginula sinoć kada se na njih obrušilo okno u čačanskom rudniku magnezita "Šumadija". Izveštaj inspekcije o nesreći u petak.

U čačanskom rudniku magnezita "Šumadija" u pogonu Milićevci, sinoć nešto posle 22 sata, poginula su dvojica rudara, kada se na dubini od 35 metara obrušilo rudarsko okno.

Život su izgubili Radoslav P. (54) iz Gornje Gorevnice i Siniša S. (51) iz mesta Tometino Polje, u opštini Požega. Oni su u rudniku obavljali poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kopača.

Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Zlatko Dragosavljević posetio je danas mesto nesreće i najavio da bi do petka trebalo da bude završen kompletan izveštaj republičke rudarske inspekcije.

Dragosavljević je rekao da je do nesreće došlo jer je u toku rada na jednom od otkopa došlo do iznenadnog obrušavanja velike količine stenskog materijala, koje nije mogao da se predvidi.

"Rudari koji su radili na otkopu su veoma iskusni i nisu mogli na ovom jako niskom tehnološkom nivou, na kojem se izvode radovi, da predvide obrušavanje tolike količine materijala", kazao je Dragosavljević.

On je naveo da je telo jednog rudara izvučeno posle dva sata, dok je telo drugog rudara izvučeno posle nekoliko sati.

Prema njegovim rečima, na mestu nesreće sinoć je bio još jedan rudar, ali on nije povređen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.