Nesreća na hrvatskom primorju

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća na hrvatskom primorju

Dve osobe su poginule kada je gliser udario u jedrilicu u blizini Primoštena. Hrvatski biznismen Tomislav Horvatinčić, koji je upravljao gliserom, kaže da je izgubio kontrolu nad plovilom.

Zagrebački građevinski preduzimač Tomislav Horvatinčić, upravljajući gliserom dugim 12 metara, u blizini Primoštena udario je u italijansku jedrilicu. U sudaru su poginule dve osobe koje su bile na jedrilici.

Horvatinčić je na brodu bio sa tridesetpetogodišnjom Anicom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đerđe i gliser se posle nesreće, zbog naglog prodiranja mora, nasukao na obalu ostrvca Barilac, piše Jutarnji list.

Jedrilica "Santa pacijenca" plovila je pod italijanskom zastavom, a ljudi koji su se na njemu nalazili su, prilikom sudara, udarili u delove broda, a zatim pali u more.

U pisanom saopštenju šezdesetjednogodišnji Horvatinčić naveo je da je upravljački sistem broda otkazao, zbog čega u trenutku nesreće nije mogao da upravlja gliserom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.