Nesmetano obavljanje saobraćaja

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesmetano obavljanje saobraćaja

Povoljne vremenske prilike i, uglavnom, suvi kolovozi omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja na većini puteva u Srbiji. Na graničnim prelazima zadržavanje do 30 minuta.

Na području Srbije povoljne vremenske prilike omogućavaju da se saobraćaj u nižim predelima obavlja po suvim kolovozima.

Saobraćaj na važnijim putnim pravcima i izlazima iz većih gradskih sredina pojačanog je intenziteta.

Zbog mestimično zaostalog snega na kolovozu, kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima jednog do tri centimetra, na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Vlasine, na Goliji, Tari, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Nove Varoši, Prijepolja i Peštera. Na pomenutim putnim pravcima, za ostale kategorije vozila, zimska oprema je obavezna.

Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija na kolovozima, zbog čega se savetuje oprezna vožnja, poštovanje saobraćajnih propisa i postavljene signalizacije.

Na deonici magistralnog puta M/2 Rožaje - Kosovska Mitrovica, u zoni GP Mehov Krš, prilikom miniranja nestabilne kamene kosine došlo je do neplaniranog obrušavanja velike stene na kolovoz. Raščišćena je jedna kolovozna traka, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Vozači mogu da koriste alternativni pravac Špiljane - Tutin - Vuča. Putari i dalje intenzivno rade na potpunom uklanjanju obrušenog materijala, na obezbeđenju nestabilne kosine od daljih obrušavanja i na potpunoj normalizaciji saobraćaja.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje oprezna vožnja, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

Na graničnim prelazima, za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.