Neredi u Misuriju zbog ubistva crnog tinejdžera

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Misuriju zbog ubistva crnog tinejdžera

U američkom gradu Fergusonu, u državi Misuri, nastavljeni su neredi i protesti zbog ubistva jednog osamnaestogodišnjeg Afroamerikanca.

Policija je sinoć suzavcem rasterala okupljene nedaleko od zgrade koju su demonstranti u nedelju uveče zapalili, rekao je načelnik policije Fergusona Tom Džekson.

Neredi su počeli tokom protesta zbog smrti Majkla Brauna, nenaoružanog mladića koga je u subotu ubio jedan policajac. Neredi su se u nedelju proširili iz Fergusona, gde većinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << žive Afroamerikanci, na susedne gradove. Tada je zbog nereda privedeno više od 30 osoba.

Američki Federalni istražni biro otvorio je istragu o Braunovoj smrti. Očevici su rekli da je Braun podigao ruke u vis pre nego što je neimenovani policajac prišao i više puta pucao u njega iz pištolja. Istražitelji nisu želeli da saopšte identitet policajca, kao ni koje je rase.

Ranije je saopšteno da je na Brauna policajac ispalio više hitaca posle svađe koja je izbila između njih dvojice i još jedne osobe.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.