Neredi u Bukureštu

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Bukureštu

Huligani demolirali centar Bukurešta. Tokom protesta povređeno 30 demonstranata i četvorica policajaca. Rumunska vlada zakazala hitnu sednicu.

U Bukureštu su ponovno izbili sukobi između demonstranata i policije na protestima protiv rumunskog predsednika Trajana Baseskua. Grupa demonstranata bacala molotovljeve koktele, baklje, petarde. Antena 1 javlja da je povređeno 30 demonstranata i četvorica policajaca. Rumunska vlada zakazala je večeras hitnu sednicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Policija je intervenisala i potisnula napadače prema bulevaru koji se nalazi u produžetku Trga Univerziteta, ali oni su i dalje bacali kamenje, jer su došli spremni sa punim kesama kamenja.

Huligani su nastavili da kidaju, razbijaju i pale sve na svom putu na bulevaru, gde ih je policija primorala da se povuku. 

Agresivni demonstranti kamenjem su ranili policajce i civile i bakljama zapalili kaput jednog čoveka koji je u poslednji čas ugašen.

Tako je večeras na Trgu Univerziteta postalo jasno da postoje dve kategorije demonstranata - jedni koji protestuju civilizovano protiv vlasti i drugi koji napadaju i policiju i civile i pokušavaju da faktički razbiju demonstracije.

Predstavnici žandarmerije rekli su da su među napadačima prepoznali huligane sa fudbalskih terena.

Analitičari ocenjuju da su rumunske tajne službe i sinoć i večeras organizovale dolazak agresivnih grupa kako bi kompromitovale mirne, civilizovane proteste protiv predsednika Baseskua i protiv vlade Emila Boka.

Rumuni protestuju već treći dan zbog teških posledica drastičnih mera štednje, koje  sprovode vlasti i zbog samovoljnog načina upravljanja zemljom u korist vladajuće koalicije.

Uzvikuju: "Dole Basesku!", "Dole diktator!", "Basesku-ostavka!", "Dosta ste krali!" i "Dosta ste lagali!". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Huligani demolirali centar Bukurešta

Izvor: Mondo, 15.Jan.2012

Agresivne grupe demonstranata iskoristile su protest protiv vlasti na Trgu Univerziteta za bacanje kamenja, zapaljivih flaša, baklji.. U obračunu policije i huligana ima povređenih na obe strane.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.