Nepuna tri meseca pre atentata Đinđić je učestvovao u kvizu: Jedno pitanje ga namučilo da POSTANE MILIONER (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 12:55

Nepuna tri meseca pre atentata Đinđić je učestvovao u kvizu: Jedno pitanje ga namučilo da POSTANE MILIONER (VIDEO)

Retko ko je zaboravio ovo legendardno gostovanje tadašnjeg premijera u kvizu

Premijer Srbije Zoran Đinđić koji je tragično nastradao u atentatu 12. marta 2003. je samo tri meseca pre nemilog događaja učestvovao u kvizu "Želite li da postanete Milioner".

Tadašnja epizoda kviza bila je humanitarnog karaktera i sav novac koje su poznate ličnosti osvojile tada poklonjen je deci bez roditeljskog staranja na Kosovu i Metohiji.

Ova emisija je emitovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okviru novogodišnjeg programa 31. decembra 2002, a posebno interesantno za javnost bilo je to što je tadašnji premijer Đinđić zavidnim znanjem oborio dotadašnji rekord i osvojio sumu u iznosu od 750.000 dinara.

Voditelj Ivan Zeljković, čuveni "Zeka Milioner" je predstavio takmičara kao doktora filozofije, rođenog 1952. u Bosanskom Šamcu.

Sin Luka je tada bodrio premijera iz publike, dok je ostatak porodice, ćerka Jovana i supruga Ružica, pratio kviz od kuće.

Pokazao je impozantno znanje iz različitih oblasti. Odgovorio je na trinaest od petnaest pitanja i nije hteo da se kocka sa četrnaestim koje je glasilo: "Kom našem poznatom glumcu je deda bio rođeni Nemac?".

Ponuđeni odgovori bili su Zoran Radmilović, Danilo Stojković, Predrag Ejdus i Steva Žigon. Premijer Srbije se premišljao, ali je na kraju prelomio.

Konačna odluka je bila da odustaje, jer je zagarantovana suma namenjena deci već bila pozamašna, i nije bila vredna rizika što je još jedan od dokaza ljudske veličine kakav je bio Zoran Đinđić.

Ostaće zapamćeno i da je voditelj tada insistirao da premijer kaže svoj potencijalni odgovor, a nakon provere, ispostavilo se da je odluka premijera bila dobra, jer odgovor koji je dao nije bio tačan. Deca su dobila 750.000 dinara, a ne 96.000, tako da je ovaj mudar potez Đinđića ostao zapamćen u javnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.