Neprijatan miris u Beogradu bezopasan

Izvor: RTS, 18.Jul.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijatan miris u Beogradu bezopasan

Zdravlje građana nije ugroženo neprijatnim mirisom koji se širi Beogradom, a koji potiče od nezrelog stajskog đubriva koje se izbacuje na poljoprivredna dobra u okolini prestonice ili u reke.

Doktor Milan Milutinović iz Gradskog zavoda za javno zdravlje pojasnio je da neprijatan miris koji se širi Beogradom nije štetan za zdravlje i da potiče od nezrelog stajskog đubriva sa poljoprivrednih dobara u okolini grada.

Milutinović je Tanjugu rekao da od pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva, tri dana pristižu pritužbe građana zbog neprijatnog mirisa.

Prema njegovim rečima, reč je o mirisu raspadnutog organskog materijala koji se osećao kao miris kanalizacije.

"Najviše su se žalili građani Novog Beograda - Blok 70 i 45, ali i sa Zvezdare i Višnjice'', rekao je Milutinović i istakao da se neprijatan miris najviše oseća u ranim jutarnjim satima.

Načelnik mobilnih ekotoksikoloških jedinica naveo je da neprijatan miris najviše dolazi iz Surčina i Ostružnice, ali da to nije ništa štetno po zdravlje građana.

Prema njegovim mrečima, neprijatan miris se i ranijih godina širio prestonicom i to najviše u periodu posle žetve pšenice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Naviknite se, nije štetno: "Miris" stajskog đubriva se opet oseća u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 18.Jul.2013

Već nekoliko dana prestonicom se širi neprijatan miris, što i nije neuobičajena pojava leti. Miris potiče od stajskog đubriva koje se izbacuje na poljoprivredna dobra u okolini...Neprijatan miris koji se širi Beogradom nije štetan za zdravlje građana, a potiče od nezrelog stajskog đubriva...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.