Nepoznati vandali polomili krst u selu kod Tutina: Pre nekoliko dana u blizini postavljena i albanska zastava

Izvor: B92, 03.Avg.2020, 21:09

Nepoznati vandali polomili krst u selu kod Tutina: Pre nekoliko dana u blizini postavljena i albanska zastava

Nepoznati vandali su u noći između 2. i 3. avgusta polomili krst koji su meštani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta i odneli ga u nepoznatom pravcu.

Кrst su meštani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta ove godine na mestu gde su u davna vremena ubijena braća Slaviša i Stanislav Zečević, jedni od osnivača sela, ali nije opstao na svom odredištu ni dva puna dana.

Rušenje krsta, koji je podignut u znak sećanja na tragično nastradalu braću, uneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zabrinutost i uznemirenje među meštanima ovog mirnog mesta u kome Srbi i Bošnjaci vekovima žive u bratskim i prijateljskim odnosima koje, kako ističe Milovan Zečević, ugledni prosvetni radnik iz ovog kraja, očigledno neko želi da naruši.

"Ne želimo da bilo ko unosi nemir i seme razdora između Srba i Bošnjaka u ovim krajevima jer smo u bratskoj ljubavi, miru i toleranciji živeli vekovima i želimo da tako ostane. Zato zahtevamo od opštinskih i državnih organa da preduzmu efikasne i energične mere protiv vinovnika ovakvih incidenata i pojava, od njihovog brzog pronalaženja do izricanja najoštrijih kazni“, rekao je Zečević za RINU.

Pre nekoliko dana u mestu Miljena glava, takođe u tutinskoj opštini, postavljena je albanska zastava što je takođe naišlo na uznemirenje i osudu i Srba i Bošnjaka.

Službenici Policijske stanice u Tutinu izvršili su uviđaj na poziv meštana i za počiniocima koji su polomili i odneli krst se i dalje traga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TEŽAK ČIN DIVLJAŠTVA: Polomljen pravoslavni krst u selu kod Tutina, a postavljena zastava ukazuje na KRIVCA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020

Nepoznati vandali su u noći između 2. i 3. avgusta polomili krst i odneli ga u nepoznatom pravcu..Krst koji su meštani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta ove godine na mestu gde su u davna vremena ubijena braća Slaviša i Stanislav Zečević, jedni od osnivača sela, nije opstao na svom odredištu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.