Izvor: N1 televizija, 03.Jan.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoznat ubica Baltića, poznato da je sa njim bila policajka

Traje istraga o likvidaciji Davorina Baltića, koji se dovodi u vezu sa crnogorskim "kavačkim klanom". Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za N1 da se u trenutku napada, u njegovim kolima nalazila službenica policije, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak.

Izvor: N1

Baltić je ubijen 1. januara uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo u beogradskom naselju Vračar.

Ko je ubio Davorina Baltića ispalivši u njega 60 metaka za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je misterija, ali je poznato ko je u tom trenutku bio sa njim u automobilu na parkingu zgrade - nepovređena je ostala policijska službenica, prema navodima medija, kuma njegove supruge.

"Protiv policijske službenice M. N. koja je bila u društvu ubijenog Davorina Baltića, po nalogu nadležnog tužioca podneta je krivična prijava, zbog sumnje da je izvršila krivično delo ometanje pravde, tako što je uklonila pištolj Baltića nakon njegovog ubistva, a koji je policija tokom uviđaja pronašla", naveo je MUP.

Zbog svega navedenog - protiv nje je pokrenut postupak i ona je suspendovana je sa posla.

Ubistvo Baltića samo je poslednje u nizu likvidacija koje se dovode u vezu sa dva kotorska kriminalna klana - škaljarskim i kavačkim. Do sada je u ratu na ulicama gradova Srbije i Crne Gore, koji traje skoro tri godine, prema podacima iz medija, stradalo više od 15 osoba. A to što slobodno šetaju Beogradom iako policija zna ko su, za profesora bezbednosti Miroslava Hadžića je "kalkulantski odnos države prema kriminalu".

"To je još jedan dokaz da Srbija i Crna Gora jesu i dalje dve zenice, da postoji čvrsta, nerazdvojna veza između kriminala, kriminačnih grupa u obe države, ja bih čak rekao da je to potvrda i sprege između kriminala i političkih elita," rekao je Miroslav Hadžić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Da organizovani kriminal ne može da funkcioniše bez podrške delova - što države, što policije, smatra i novinarka KRIK-a Bojana Pavlović.

"Ministar policije je krajem 2016. godine objavio rat kriminalnim klanovima, mi do danas ne znamo koji su rezultati tog rata ili šta se po tom pitanju uradilo, a znamo da se u međuvremenu dogodilo 30 ubistava. Sve su češće i u medijima natpisi o vezama između kriminalaca i policije", rekla je Bojana Pavlović.

I to nije sve od, čini se, porazne statistike - prema podacima KRIK-a, u poslednjih pet godina na terotoriji Srbije i Crne Gore dogodila su se 102 ubistva sa elementima kriminalnih obračuna. Od toga - 74 nisu rešena.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.