Nepečeni kolač od malina

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepečeni kolač od malina

Isprobajte ovaj super recept za zdravu poslasticu.

Sastojci (za kalup 20x10 cm):

Podloga:

-130 g badema

- 14 komada urmi, umočenih sat vremena u vodi

- 3 kašike vode ili tečnosti od urmi

- 20 g čipsa od kokosa

Fil:

- 250 g indijskih oraha, prethodno natopljenih u vodi 6 sati

- 110 g javorovog sirupa

- 35 g ulja od kokosa

- 1 kašičica bourbon vanile

- 140 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << g malina + ekstra za dekoraciju

Priprema:

Sve sastojke za bazu (bademe, oceđene urme, čips kokosa i tečnost) fino usitniti u jačem kuhinjskom blenderu da se povežu u kompaktnu smesu. Pritisnuti u dno silikonskog kalupa veličine 20x10 cm. Staviti u frižider dok se priprema fil.

Oceđene indijske orahe (koji su prethodno bili natopljeni preko noći), javorov sirup, ulje kokosa i bourbon vanilu izblendati u blenderu, toliko dugo dok ne nastane gusta i glatka krema bez grudvica. Pola ove smese staviti na pripremljenu podlogu i poravnati. Staviti u zamrzivač na 15-20 mintua.

U ostatak smese dodati maline i ponovno sve izblendati dok se maline ne usitne. Staviti preko bele smese u kalupu, poravnati i stavite u zamrzivač preko noći.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.