Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: Pronađena tijela poginulih u padu američkog helikoptera

Pripadnici nepalske vojske saopštili su da su pronašli tijela osam osoba, šest marinaca i dva nepalska vojnika, iz američkog vojnog helikoptera koji je prije četiri dana pao u planinskoj oblasti u Nepalu.

"Nepalske i američke snage pronašle su tijela osam lica na mjestu nesreće", izjavio je danas general nepalske vojske Binodž Basnijat.

On je dodao da će nepalske i američke snage pokušati da utvrde uzrok nesreće.

Olupina helikoptera primijećena je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << blizini sela Gorthali na nadmorskoj visini od 3.400 metara na strmoj padini, a u tu oblast upućeni su vojnici.

U helikopteru je bilo osam osoba, a u trenutku kada je nestao posada je preko radio-veze obavijestila da ima problem sa gorivom.

Helikopter je nestao u regionu Dolaka u istočnom Nepalu, dok je nosio pomoć za ljude pogođene zemljotresima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pronađene žrtve helikopterske nesreće u Nepalu

Izvor: RTS, 16.Maj.2015

Tela osam vojnika izvučena su iz olupine američkog helikoptera koji je pao u akciji pomoći žrtvama zemljotresa u Nepalu, saopštili su nepalski zvaničnici. . Posmrtni ostaci vojnika uskoro će biti prebačeni u Katmandu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.