Neozbiljni pesimisti bodre Zlatne delfine (Video)

Izvor: Danas, 11.Jan.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neozbiljni pesimisti bodre Zlatne delfine (Video)

Somborski bend Neozbiljni pesimisti snimio je spot za zvaničnu navijačku pesmu Vaterpolo reprezentacije Srbije koja nosi naziv "Idemo! (Napred Srbijo)". U snimanju spota su učestvovale brojne javne ličnosti koje su tim gestom želele da podrže vaterpolistkinje i vaterpoliste Srbije povodom Evropskog prvenstva u Kombank Areni i, posebno, svakodnevne heroje među nama - što ih je sve spontano okupilo u ovom humanitarno-muzičko-sportskom projektu pod ujedinjenim imenom Šampioni srca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

                 

Neozbiljni pesimisti featuring Šampioni srca - Idemo! (napred Srbijo) može se videti na

U spotu se pojavljuju brojne, eminentne ličnosti iz našeg javnog života, među kojima su sportisti kao što su Milorad Čavić, vaterpolista Danilo Ikodinović, vaterpolisti i vaterpolistkinje reprezentacije, zatim među glumcima ekipa "Državnog posla", ekipa predstave "Otelo" Jugoslovenskog dramskog pozorišta muzičari Inspektor Blaža, grupa KAL, Žika i Dragi Jelić (YU grupa), novinari i društveni mediji, humanitarne organizacije i svakodnevni heroji. Pesmu možete preslušati na: http://www.deezer.com/album/11866918.

Neozbiljni pesimisti nastali su 2001. godine sa idejom da opevaju razne društveno-političke i socijalne probleme koji su izvirali nakon petooktobarskih promena. Teški tekstovi svakodnevice pakuju u veselu i poletnu muziku predstavljajući, na taj način, neki novi optimizam. Neozbiljni pesimisti svoj muzički pravac nazivaju Anti Global Etno Pankom što je ujedno i kovanica benda i njegov zaštitni znak.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.