Neonacisti u borbi protiv anarhiste

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2010, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti u borbi protiv anarhiste

Neonacistička grupa "Anti antifa" oblepila je plakate na zgradi na Novom Beogradu sa pretnjama jednom od šest anarhista optuženih za međunarodni terorizam koji tu živi.

Organizacija "Antifašisti i antifašistkinje" upozorila je danas na pojavu najnovijih pretnji nacističkih grupa, na čijoj meti se našao jedan od pripadnika Anarhosindikalne inicijative, koji su optuženi za međunarodni terorizam zbog bacanja molotovljevog koktela na zgradu Ambasade Grčke u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

U saopštenju ove organizacije navodi se da su u subotu 6. marta u jednom novobeogradskom soliteru osvanuli plakati "upoznaj svoj komšiluk - spoznaj neprijatelje Srbije", sa fotografijom anarhiste optuženog za međunarodni terorizam, koji živi u toj zgradi.

Na plakatima stoji i pretnja da "ima ko da im (anarhistima) sudi ako sud neće", uz nacističku parolu "znamo gde živite, znamo kada spavate".

Plakat je potpisan sa "anti-antifa" i neonacističkim simbolom "belog ponosa", koji su najpre koristili pripadnici zloglasne rasističke organizacije Kju kluks klan, a potom i neonacisti, umesto kukastog krsta, čije korišćenje je kažnjivo zakonom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.