Neonacisti izazvali HAOS: Ukidaju arapske brojeve u Nemačkoj i vraćaju one normalne (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti izazvali HAOS: Ukidaju arapske brojeve u Nemačkoj i vraćaju one normalne (VIDEO)

Bizarnost bez granica

Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu.

Nova zastrašujuća ZOMBI DROGA: Jezive priče mladih koji su postali zavisni već posle jednog dima!

- Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promeniti i ponovno vratiti normalne brojeve - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na on odgovarajući na pitanje predstavnike satirične stranke Partija koji se umešao među publiku.

- Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obavezan da na svoj objekat postavi ulični broj koji mu je dodelila opština. Užasnulo me je kada mi je upalo u oči da su u Felklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Šta ćete preduzete protiv ove najezde strane kulture? - zapitao je on.

Još su tokom postavljanja ovog pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smeh, ali to nije omelo političara NPD da najavi proterivanje arapskih brojeva koji su u Evropi u upotrebi od 12. veka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.