Neobičan ljubimac porodice Jovanović - žabac Milentije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2023, 17:56

Neobičan ljubimac porodice Jovanović - žabac Milentije

Kada kažemo reč kućni ljubimac pomislimo na psa, mačku, hrčka, zeca ili ribice u akvarijumu. Ipak porodični ljubimac može da bude i vodozemac. Milentije je žabac koji već šest godina pripada porodici Jovanović u selu Zagorica kod Topole. Međutim Milentije nije obična žaba, on je albino vodozemac koji svojom pojavom privlači pažnju širom Šumadije.

Najpoznatiji žabac na svetu i jedan od glavnih likova Mapet šoa je Kermit, a za razliku od plišane televizijske verzije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žabe veliku pažnju u Topoli privlači Milentije, beli albino vodozemac koji svojom popularnošću u selu Zagorica prestiže i Kermita.

"Slučajno smo ga primetili u jednoj radnji, tako neobičnog, bez pigmenta i ja nikad ranije nisam video takvu žabu i uzeli smo ga i super je. Lak je za održavanje, on je tu u ovom malom akvarijumu, na par dana se promeni kompletna voda, propere se malo ovo kamenje, e sad da ih je više morali bismo da im ubacimo neku pumpicu za prečišćavanje, da ubacuje kiseonik, a ovako tu je samo om i jedna zlatna ribica, pošto nismo nabavili žabu da ga oženimo sad je u priliku da muva ribu i pošto je njih dvoje samo na par dana menjamo vodu", rekao je Dragan Jovanović - vlasnik ljubimca

Porodica Jovanović već šest godina za ljubimca ima upravo neobičnog Milentija koji uživa u svom domu, akvarijumu punom raznobojnih kamenja, reaguje na kucanje po staklu i svojim plivanjem uveseljava kako vlasnike tako i goste.

"Svi se začude pošto stoji na središtu stola u dnevnoj sobi i kad vide kažu jao vidi živa žaba i to kad krene da se mrda i igra i onda se oduševe. Voli da se hrani insektima tokom leta, pecaljku uzmem ubacim nekoliko mušica, on je tada sav srećan, prednjim rukicama samo ubacuje. Postao je poznat zbog društvenih mreža, ja sam ga slikao, napišem često moj Milentije igramo se i sad svi već od sina drugari dođu, igraju se sa njim, gde je Milentije, da vidimo šta je sa njim, da li se kupaš Milentije. Imamo sličnu frizuru ali je on malo popularniji", zaključio je Jovanović.

Albino žabe tražene su kao ljubimci u akvarijumu, u Evropi i Americi a Milentije za sada promoviše i širi njihovu popularnost na žitelje Topole, srca jedne porodice je već kupio a možda će se neki njegovi rođaci uskoro naći u domovima širom Šumadije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.