Izvor: Politika, 09.Mar.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nene Čeri u Beogradu

Na festivalu „MAD in Belgrade”, koji će biti održan 24. i 25. maja, nastupiće više od stotinu izvođača

Nene Čeri, Lindstrom i Toni Alen samo su neka od imena koja će nastupiti na novoustanovljenom festivalu „MAD in Belgrade” („Ludo u Beogradu”), koji će biti održan 24. i 25. maja. Zamišljen kao interaktivni festival, osim što će ponuditi najdužu žurku u Beogradu od 48 sati, uz kvalitetne izvođače elektronske muzike, neće izostati ni vizuelno iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s gigantskim skulpturama i arhitektonskim intervencijama u parku ispred Muzeja savremene umetnosti, gde će „MAD in Belgrade” i biti održan.

Više od stotinu izvođača nastupiće na dve scene, nazvane „Med dog” i „Krejzi rebit”, koje će biti postavljene u ovom novobeogradskom parku. Festivalski provod biće organizovan i na obližnjim splavovima i brodićima.

Delić vizuelnog iskustva koje očekuje posetioce festivala može se videti na beogradskom Trgu Nikole Pašića, na kojem se nalazi džinovski zeka Riki, delo holandskog konceptualnog umetnika Florentina Hofmana. Ova četrnaest metara visoka skultura tri nedelje će ukrašavati centar Beograda, a krajem maja „družiće se” s festivalskim posetiocima u parku ispred Muzeja savremene umetnosti.

Prvog dana festivala, 24. maja, nastupiće slavna švedsko-američka pevačica Nene Čeri, koja se proslavila krajem osamdesetih, debi albumom „Raw Like Sushi”, a u bogatoj karijeri imala je hitove kakvi su „Buffalo Stance”, „Manchild” ili duet s Jusuom N’Durom „7 Seconds”. Iako je svojevremeno održala di-džej set na „Egzitu”, ovo će biti njeno prvo gostovanje u Beogradu, na kome će predstaviti novi album „Blank Project”. Iste večeri pred publikom će se pojaviti i berlinski di-džej i producent Dikson, potom čuveni norveški producent Lindstrom, kao i trio „WhoMadeWho”.

Jedan od najcenjenijih afričkih bubnjara Toni Alen nastupiće druge festivalske večeri, zajedno s finskim muzičarom Džimijem Tenorom. Tog 25. maja zakazane nastupe imaju i kalifornijska pevačica Kelela, detroitski di-džej Omar Es, di-džej Kraš, kao i Vankelmut.

Ulaznice za ovaj dvodnevni festival već su u prodaji i koštaju 1.200 dinara za jedan dan, odnosno 2.000 dinara komplet.

J. K.

objavljeno: 09.03.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.