Nemiri i incidenti na sahrani ubijenog predsednika Haitija

Izvor: B92, 23.Jul.2021, 19:11

Nemiri i incidenti na sahrani ubijenog predsednika Haitija

Američka delegacija i drugi zvaničnici ispraćeni su nakon što su se pojavile informacije da su ispaljeni hici, tokom sahrane ubijenog predsednika Haitija Moiza.

Policija je upotrebila suzavac protiv demonstranata.

Za sada nema izveštaja da li je neko povređen među policajcima ili demonstrantima, kao ni indicija da je bilo ko među zvanicama na sahrani bio u opasnosti, preneo je Rojters.

Ceremonija sahrane u Kap-Haisijenu, rodnom gradu ubijenog predsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekidana je povicima demonstranata koji su optužili vlasti da su odgovorne za smrt Moiza.

Američku delegaciju koja je došla da oda poštu predsedniku Moizu predvodio je ambasador SAD u UN.

Zvaničnici Haitija na sahrani naišli su na uvrede demonstranata, a jedan od njih nazvao je šefa policije "kriminalcem".

"Čemu sada svo ovo obezbeđenje, gde je bila policija na dan kada je ubijen predsednik?", upitao je jedan od učesnika protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemiri i incidenti na sahrani ubijenog predsednika Haitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021

Američka delegacija i drugi zvaničnici žurno su ispraćeni do svojih vozila nakon što su se pojavile informacije da su ispaljeni hici, a policija je upotrebila suzavac protiv demonstranata tokom sahrane ubijenog predsednika Haitija Žovnela Moiza...Za sada nema izveštaja da li je neko povređen...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.