Nemci neće Tompsona zbog ustašizma

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2014, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci neće Tompsona zbog ustašizma

Dvorana u Berlinu u kojoj je trbalo da održi koncert Marko Perković Tompson jednostrano je raskinula ugovor sa organizatorom iz Hrvatske, nakon niza tekstova objavljenih u nemačkoj štampi o Tompsonu kao pevaču koji veliča fašizam i ustaški režim.

Tompson je kako je planirano trebalo da peva u Berlinu ove subote u sklopu turneje ''Ora et labora''.

* Tompson od četničke pesme napravio ustašku?

* Na koncertu Tompsona 100.000 ljudi

* Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hrvati slave Oluju: Tompsonov disk uz primerak Večernjeg lista

Dvorana ''Kolumbiahale Berlin'' jednostrano je raskinula ugovor sa organizatorima Tompsonova koncerta, a to su potvrdili i organizatori koncerta Cro Best Berlin na Fejsbuku.

Organizatori navode da 100 odsto stoje iza umetnika Tompsona i da njegov album nema veze s fašizmom. ''Cro Best Berlin'' pokušava do subote u podne da pronađe novu dvoranu kako bi se koncert održao u istom terminu.

Tekstovi u nemačkoj štampi o Tompsonu u kontekstu veličanja ustaštva imali su odjeka u tamošnjoj javnosti i izazvali reakciju levih krugova koji su, kako bi sprečili koncert, na internet forumima počeli da pozivaju na proteste uoči koncerta, prsnosi štampa u Zagrebu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otkazan Tompsonov koncert u Berlinu

Izvor: RTS, 24.Apr.2014

Dvorana u Berlinu u kojoj je trbalo da održi koncert Marko Perković Tompson jednostrano je raskinula ugovor sa organizatorom iz Hrvatske, nakon niza tekstova objavljenih u nemačkoj štampi o Tompsonu kao pevaču koji veliča fašizam i ustaški režim...Tompson je kako je planirano trbalo da peva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.