Nemci disciplinovan protivnik, Srbija apsolutni favorit

Izvor: Politika, 04.Sep.2010, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci disciplinovan protivnik, Srbija apsolutni favorit

U meču poslednjeg, petog kola B grupe šampionata Evrope za vaterpoliste u Zagrebu reprezentacija Srbije sastaće se sutra sa selekcijom Nemačke, tima koji prema rečima pomoćnog trenera „delfina” Dejana Stanojevića igra veoma disciplinovano.

Srpski igrači, međutim, smatraju da su favoriti u duelu sa „pancerima” i da je sve u njihovim rukama, ne samo u sutrašnjem meču već i na čitavom prvenstvu.

„Nemačka je izuzetno dobro pripremljena selekcija sa par iskusnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pojedinaca poput golmana Aleksandra Čigira i Marka Policea koji daju ritam ekipi. Indiividualno i timski smo kvalitetniji od njih, ali to treba da se dokaže u bazenu”, poručio je prvi pomoćnik selektora Dejana Udovičića.

Jedan od glavnih aduta srpske reprezentacije Filip Filipović ocenio je da naš državni tim tokom šampionata „napreduje, iako to možda nije tako vidljivo”.

„Moramo da povratimo nama svojstvenu stopostotnu koncentraciju. Nismo imali sreće u odbrani, ali da bi je zaslužili potrebno je da i sami damo maksimum”, tvrdi ubojiti šuter Filipović i dodaje da je za njegove saigrače i njega „svaka utakmica po značaju jednaka finalu”.

Prema njegovim rečima, i pored toga što Nemci imaju kvalitet, u sudaru sa pulenima iskusnog selektora Hagena Štama sve će zavisiti od „naše kontrole meča, pristupa i ritma koji nametnemo”.

Andrija Prlainović, koji na kontinentaslnoj smotri u prestonici Hrvatske sporo ulazi u šutersku formu bez ustručavanja ističe da očekuje pobedu Srbije.

„Sve ekipe koje su se plasirale na Evropsko prvenstvo su vrhunske. Mi ćemo morati da u nastavku šampionata popravimo igru u odbrani: Verujem da ćemo u najvažnijim susretima biti pravi”, naglasio je Prlainović.

Reprezentacije Srbije i Nemačke kolo pre kraja takmičenja po grupama obezbedile su plasman u četvrtifnale, a u sutrašnjem direktnom okršaju odlučivaće sa kojeg će mesta igrati u eliminacionoj fazi.

Srbija može do prvog mesta u B grupi i direknog plasmana u polufinale samo u slučaju da se sutra u Zagrebu desi čudo i reprezentacija Makedonije pobedi favorizovanu Mađarsku.

Utakmica Srbija - Nemačka igra se sutra od 10 časova na bazenu Sportskog centra „Mladost” u Zagrebu.

Tanjug

objavljeno: 04/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.