Nemate da platite? Nema veze, operite sudove

Izvor: Mondo, 21.Maj.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemate da platite? Nema veze, operite sudove

Jedan restoran u Španiji ponudio je svojim gostima mogućnost da obrok, umesto novcem, plate jednosatnim radom.

"Ovu inicijativu pokrenule su gradske vlasti grada Terasa u Kataloniji i 30 lokalnih dobrotvornih udruženja sa ciljem da pomognu ljudima u nevolji u vreme recesije", rekao je Ksavijer Kasas, upravnik restorana koji učestvuje u ovom projektu.

Prema njegovim rečima, narodne kuhinje moraju da igraju socijalnu ulogu, ali je ovaj plan sa restoranima drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - cilj je da se ljudima vrati samoupouzdanje i samopoštovanje.

Gosti bi bili posluženi i oni bi ili platili račun ili bi sat vremena posvetili čišćenju, serviranju, pranju suđa ili posluživanju.

Gost restorana Hulija Gonzales rekla je da je ideja fantastična.

"Svi smo zajedno u ovo teško vreme i međusobno se ohrabrujemo. To je jedinstvena prilika", rekla je Gonzalesova, dodajući da je ovo jedan od načina borbe protiv krize u Španiji i pružanja pomoći nezaposlenim Špancima.

(Srna/MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Recesija u Španiji: Pranje sudova u zamenu za ručak!

Izvor: Svet, 21.Maj.2013

Jedan restoran u Španiji ponudio je svojim gostima mogućnost da obrok, umesto novcem, plate jednosatnim radom. “Ovu inicijativu pokrenule su gradske vlasti grada Terasa u Kataloniji i 30 lokalnih dobrotvornih udruženja sa ciljem da pomognu ljudima u nevolji u vreme recesije”, rekao je Ksavijer...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.