Nemanjina niska biseva

Izvor: Politika, 05.Feb.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanjina niska biseva

Nekad niško čudo od deteta, a danas jedan od najuspešnijih i najneobičnijih violinista u svetu – Nemanja Radulović, napunio je Kolarčevu zadužbinu do poslednjeg mesta.

Radulović je izveo Paganinijev „Koncert za violinu i orkestar br.1“,pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, i u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a. Učesnici, predvođeni Radulovićem odrekli su se honorara, da bi pomogli kupovinu klavira za Kolarčevu zadužbinu. Ovaj Nemanjin nastup prvi je u okviru akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Koncerti za Kolarac”.

Radulović je publici predstavio svoj najnoviji CD koji je snimio za „Dojče gramofon”. Na sinoćnjem repertoaru bile su i Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova.

Očarana publika je Nemanju salvama aplauza vraćala na scenu – posle petog, bisevi su prestali da se broje...           

– Bili ste sjajni, bodrili ste me od početka do kraja. To mi vraća energiju – kazao je Radulović, koji je potom na scenu pozvao gitaristu Aleksandra Serdara, da bi zajedno virtuozno izveli Paganinijevu kompoziciju. Violinista je proredio još jedno iznenađenje – publici je predstavio Kseniju Milošević, s kojom je zajedno nastupao u Francuskoj. Ona je uz Nemanjinu pratnju otpevala „Zajdi zajdi”, dodavši tako još jednu emocionalnu notu Radulovićevom fantastičnom nastupu. Virtouz iz Niša će pred beogradskom publikom nastupiti i sutra uveče, a sve ulaznice za taj i sinoćnji koncert „planule” su za samo 90 minuta od puštanja u prodaju!  

A. K.

objavljeno: 05.02.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Radulovićevi dobrotvorni koncerti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2014

Nemanja Radulović, naš najpoznatiji violinista u svetu, održao je sinoć prvi dobrotvorni koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Novi nastup najavljen je za četvrtak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.