Nemanja Radulović na Kolarcu

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Radulović na Kolarcu

Violinista Nemanja Radulović ispraćen ovacijama u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbini, gde je održao koncert sa Simfonijskim orkestrom RTS-a. To je prvi od dva dobrotvorna koncerta najpoznatijeg srpskog violiniste, RTS-a i dirigenta Bojana Suđića.

Poznati srpski violinista Nemanja Radulović ispraćen je večeras ovacijama publike u prepunoj Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbini, gde je održao koncert sa Simfonijskim orkestrom Radio televizije Srbije i dirigentom Bojanom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Suđićem.

Na početku koncerta orkestar RTS, pod upravom Suđića, izveo je simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova.

Radulović se potom pojavio na sceni oko 21 sat i izveo sa orkestrom Koncert za violinu i orkestar Nikole Paganinija.

Da Radulović dobro poznaje i voli beogradsku publiku pokazao je kada je na bis svirao Paganinija sa gitaristom Aleksandrom Sedlarom, a popularnu izvornu pesmu "Zajdi, zajdi" u njegovoj i Sedlarovoj pratnji otpevala je njegova koleginica Ksenija Milošević.

Koncert je završio Meditacijama koje je izveo sa orkestrom RTS-a i Suđićem.

Ovo je prvi od dva dobrotvorna koncerta najpoznatijeg srpskog violiniste na Kolarčevoj zadužbini, na kojima predstavlja novi ce-de sa delima Nikola Paganinija, koji je snimio za Dojče gramofon. Drugi koncert je 6. februara.

 Kompakt disk je snimio sa RAI orkestrom iz Italije i japanskim dirigentom Eiđi Oue, pijanistkinjom Lore Pavrkan i svojim ansamblom Đavolji triler.

Oba beogradska koncerta su dobrotvorna, Radulović se odrekao honorara, kao i Simfonijski orkestar RTS-a i dirigent Suđić.

Prvi su u nizu koje će muzičari održati širom sveta u okviru akcije pod nazivom "Koncerti za Kolarac" i prikupiti sredstva za novi klavir.

Nakon Beograda, prvi donatorski koncert održaće se 6. februara u Njujorku i 7. februara u Vašingtonu.

Radulović je danas nastupio na 82. Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Koncert Nemanje Radulovića: Paganinijeva magija

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2014, 11:55

SRPSKI violinista svetskog renomea Nemanja Radulović oduševio je u utorak uveče publiku na Kolarcu. Ovaj talentovani umetnik, koji živi i radi u Parizu, svirao je Paganinijev Koncert za violinu i orkestar br. 1, uz podršku Simfonijskog orkestra RTS i dirigenta Bojana Suđića. U dvorani uveče...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.