Nemački poslanici u EP kritikuju Dika Martija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački poslanici u EP kritikuju Dika Martija

BRISEL -

Izveštaj izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija nije ozbiljan i treba da bude zasnovan na ozbiljnim činjenicama, a ne na polemici, izjavio je nemački poslanik u Evropskom parlamentu Bernd Poselt današnjem "Ajriš tajmsu" dan pošto je Marti govorio u spoljnopolitičkom komitetu EP.

Poselt je rekao da Marti mora da pruži odgovore, a ne da napada ljude koji mu postavljaju pitanja.

Nemačka poslanica u EP Doris Pak je izjavila za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isti list da je 90 odsto ljudi koji su postavljali pitanja Martiju bilo veoma kritično prema izveštaju, tako da je na kraju on napao sve, optužujući ih da nisu objektivni.

Ona je rekla da Marti nije naveo imena žrtava, žrtve niti organe koji su navodno prodavani.

Izvestilac Parlamentarne skupštine SE Dik Marti juče se iza zatvorenih vrata obratio spoljnopolitičkom komitetu EP u Strazburu povodom istrage o nehumanom postupanju sa ljudima i ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Poslanik italijanskih socijalista u Evropskom parlamentu Pino Arlaki izjavio je nakon ovog sastanka da se, prema njegovoj oceni, uprkos razlikama i kritikama koje su izrečene na Martijev račun u EP, većina poslanika složila da je neophodno saznati istinu o trgovini organima i organizovati pravu istragu, što podrazumeva zaštitu svedoka.

Arlaki je najavio da će do kraja meseca zatražiti da se imenuje izvestilac za pitanja nelegalnih aktivnosti na Kosovu.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je 25. januara izveštaj Dika Martija i rezoluciju o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kojim se poziva na međunarodnu istragu ovih optužbi.

Za rezoluciju je glasalo 169 poslanika osam je bilo protiv, a 14 uzdržanih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.