Nemački ministar upozorio: Moguć rat ako Iran nastavi da pleni brodove

Izvor: B92, 21.Jul.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar upozorio: Moguć rat ako Iran nastavi da pleni brodove

Nemački ministar spoljnih poslova upozorio je da je moguć rat ako Iran nastavi da pleni trgovačke brodove drugih zemalja.

Postupanje Irana doprinosi "spirali eskalacije" koja bi mogla dovesti do rata, rekao je ministar Hajko Mas za današnje izdanje lista "Bild".

Zaplena britanskog tankera u petak, a nakratko i drugog, čini stanje u Zalivu mnogo težim i opasnijim nego što je bilo.

Mas je rekao da u "eventualnoj nekontrolisanoj vojnoj eskalaciji ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti pobednika, već samo poraženih".

Nemački ministar je pozvao lidere Irana da se pridržavaju "svoje odgovornosti i ne nastave spiralom eskalacije".

Mas je rekao da su napori Evrope usredsređeni na održavanje diplomatskih kanala otvorenim za "glasove razuma", uprkos izazovima.

"Radi se o sprečavanju rata", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemački ministar: Moguć rat ako Iran nastavi da pleni trgovačke brodove

Izvor: Beta, 21.Jul.2019

Nemački ministar spoljnih poslova upozorio je da je moguć rat ako Iran nastavi da pleni trgovačke brodove drugih zemalja.Postupanje Irana doprinosi "spirali eskalacije" koja bi mogla dovesti do rata, rekao je ministar Hajko Mas za današnje izdanje lista "Bild". Zaplena britanskog tankera u petak,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.