Nemački ministar poručio: Ne sledimo politiku SAD

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar poručio: Ne sledimo politiku SAD

Pariz -- Nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas kaže da njegova zemlja neće pratiti pristup američkog predsednika Donalda Trampa po pitanju Irana.

Dodaje i da umesto deeskalacije situacije kroz diplomatiju SAD, sprovodi strategiju "maksimalnog pritiska".

"Ono što je sada potrebno je deeskalacija, a s tim se slažu i moj britanski i francuski kolega", rekao je Mas u Parizu, posle razgovora sa britanskim i francuskim ministrima spoljnih poslova, Džeremijem Hantom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Žanom Ivom Le Drijanom.

Mas je poručio da će Evropa nastaviti da igra na diplomatsku kartu i u rešavanju krize u Ormuskom moreuzu. On je ponovio stav Nemačke koja ne želi da se pridruži stavu SAD o maksimalnom pritisku na Teheran, naveo je AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.