Nemački kompozitor iz protesta razbio violončelo o pod

Izvor: Blic, 05.Nov.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački kompozitor iz protesta razbio violončelo o pod

Nemački kompozitor Johanes Kreidler izrazio je protest zbog mera štednje u simfonijskom orkestru tako što je na pozornici, u pank maniru, razbio violinu i violončelo.

Spajanje dva velika orkestra "Jugozapadnog nemačkog radio simfonijskog orkestra" i "Štutgart radio simfonijskog orkestra", koje je najavljeno zbog mera štednje, isprovociralo je nemačkog kompozitora.

On je na nedavnom koncertu uzeo violinu i violončelo i povezao ih strunama dok je publika pažljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posmatrala, smatrajući da se radi o simboličnom činu povezivanja dva orkestra.

Kreidler je zatim kao pravi pank-rok veteran razbio ova dva instrumenta o pod, skakao po njima, a onda se poklonio publici i otišao sa bine.

U publici je navodno bio i Peter Boudgoust, predsednik javne medijske kuće koja je zadužena za budžete i koja je i donela spornu odluku.

Povezane vesti: Umro nemački kompozitor Hans Verner Hence Pronađen izgubljeni portret Frederika Šopena Kompozicije Milice Đorđević u Firenci Violinista Robert Mekdafi nastupio na Kolarcu Miša Majski sa ćerkom Lili održao koncert na 43. Bemusu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.