Nemačka vojska započela operaciju u Sudanu

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 18:23

Nemačka vojska započela operaciju u Sudanu

Nemačka vojska počela je danas operaciju evakuacije njenih građana iz Sudana, rekao je za Rojters portparol nemačkog ministarstva odbrane.

Procenjuje se da je oko 200 Nemaca u Sudanu.

Nemačko mistarstvo je na Tviteru navelo da je cilj da se izvuče što više građana i da će Nemačka, ukoliko bude moguće, izvući i građane članica EU i ostalih zemalja.

Iz Sudana su već evakuisani građani SAD, Holandije, Velike Britanije, Francuske, a Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je u saradnji sa relevantnim organima UN, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske, započeta evakuacija državljana Srbije iz Sudana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.