Nemačka pozvala državljane da napuste Liban, Hezbolah napada izraelske položaje

Izvor: VOA, 19.Okt.2023, 18:31

Nemačka pozvala državljane da napuste Liban, Hezbolah napada izraelske položaje

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je državljane te zemlje da napuste Liban. Takođe, od njih je zatraženo da se prijave na internet portal otvoren zbog krize i prate uputstva u vezi sa bezbedsnom situacijom u toj zemlji, objavljeno je da društvenoj mreži Eks. U istom danu libanska ekstremistička grupa Hezbolah saopštila je da je raketirala izraelski položaj u selu Manara – na šta je izraelska strana odgovorila artiljerijskom vatrom. Grupacija koju podržava Iran precizirala je da je izgubila 13 boraca u prekograničnim sukobima od 7. oktobra kada su pripadnici ekstremističkog Hamasa napali južni Izrael, što je izazvalo žestoku reakciju Izraela u Pojasu Gaze. Izraelski ministar odbrane objavio je 15. oktobra da ta zemlja ne razmatra ratovanje na, kako je ukazao, severnom frontu. “Ako se Hezbolah suzdržava, Izrael prihvata aktuelnu situaciju duž granice”, saoštio je ministar odbrane Izraela.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Liban na ivici ambisa: Hoće li se rat iz Izraela proširiti?

Izvor: Piplmetar.rs, 20.Okt.2023, 10:30

Izrael, Palestina i Liban rat. .. Niko u Libanu ne želi rat, ali sve su prilike da će biti uvučeni u jedan.. Ova zemlja je „na iglama“ otkako je Hamas otpočeo iznenadni napad na Izrael 7. oktobra, a izraelska vojska je rasporedila na hiljade svojih trupa uz granicu.. Nivo odgovora Izraela u gazi...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.