Izvor: Blic, 10.Avg.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka porodica traži azil u RUSIJI: Naša domovina više nije sigurna!

Porodica iz Nemačke otputovala je u Rusiju gde je zatražila azil - tvrdeći da njihova domovina više nije sigurna zbog priliva migranata.

karola Grizbah (51) i njen muž Andre (45) vozili su poslednjeg dana 2015. više od 2.000 kilometara iz severne Njemačke do moskovskog Crvenog trga kako bi pobegli od “nemačke diktature”. U kombiju su bile i njihove dve ćerke - Dominik i Julia i njihovo četvero dece, piše Dejli meil.

Ipak, ruska vlada je odbila njihov zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za azilom, jer Nemačku smatraju sigurnom zemljom.

- Mi ne osećamo da je Nemačka sigurno mesto za nas, niti za odgajanje djece. Kad smo u decembru 2015. napustili Nemačku nismo stigli ništa da organizujemo. Dobili smo turističke vize i mogli smo ući u zemlju. Nismo stigli da izradimo radne vize - objasnio je Andre.

Otkako je stigla u Moskvu, ova porodica se oslanja na dobru volju domaćina i pravne tehnikalije koji im dopuštaju da ostanu. Oni tvrde tvrdi da Rusija i Nemačka nisu 1918. sklopile mir i da su još u ratu pa da je Rusija zato dužna da ih zaštiti.

- Želimo da ostanemoovde i nađemo posao. Ne zanima nas život od socijalne pomoći. Mnogi su mi nudili posao, kao farmeru ili građevinskom radniku. Sagradio sam kuću u Nemačkoj sam. Mogao bih raditi i kao prevodilac ili učitelj nemačkog - kaže Andre koji priznaje da njegov ruski i nije baš dobar pa su sve dokumente morali da daju na prevod.

- U Nemačkoj vam treba gomila kvalifikacija da biste dobili posao, ali u Rusiji to ide puno lakše. Bio bih sretan da mogu raditi ako mi to ruska vlada dozvoli. Zaista se nadamo da ćemo moći ostati. Ovde se osećamo slobodno - zaključuje.

Ipak, njihove financijske rezerve tope se iz dana u dan.

- Nije nam ostalo još puno novca, pa se oslanjamo na pomoć meštana. Rusi su neverojatno ljubazni. Ovakvu pomoć sigurno ne bismo dobili u Nemačkoj, jer su Nemci puno sebičniji. Ljudi veruju da je Nemačka demokratska zemlja, ali nije. Moralno je iskvarena i rusko društvo je puno bolje, a Putin puno bolji vođa. Nemačka je korumpirana, Putin je veći demokrata od Angele Merkel. Dovodi migrante kako bi mogla započeti rat koji tako silno želi. Nijedna zemlja ne želi toliko migranata unutar svojih granica. Socijalne službe u Nemačkoj tako brzo uzimaju decu roditeljima, kao da su plaćeni za to. To je kao trgovanje decom. Zabrinuti smo stvarima koje se događaju oko nas. I deca postaju prerano sekualizirana zbog odeće i slika i knjiga... Teško se boriti protiv toga. Puno je bolje u Rusiji. Oni puno više brinu o porodici koja im je na prvom mestu - priča Andre.:

Karola tvrdi da “svi znaju “kakva je veza između migranata i nasilja”.

- A mediji izveštavaju o samo malom delu toga. Zemlja više nije sigurna. Policija ne istražuje slučajeve jer im sistem brani ili ih tražitelji azila napadaju - kaže Karola.

Andre objašnjava kako im je ostatak porodice zamerio što su otišli bez pozdrava.

- Ipak, u kontaktu smo preko Fejsbuka i podržavaju nas. Ipak, videt ćemo se tek ako oni dođu u posetu. Nama ne pada na pamet da idemo bilo gde u EU - tvrde.

Mnogi Nemci ovu porodicu masovno ismevaju preko interneta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.