Nemačka podržala pakleni plan

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 12:43

Nemačka podržala "pakleni" plan

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok podržala je ideju svog britanskog kolege Dejvida Kamerona.

Ona je podržala ideju da London kupi nemačke rakete "taurus" i prebaci britanske projektile "storm šedou" Ukrajini.

"To bi bila opcija", rekla je Berbokova.

Prema njenim rečima, slične "kružne razmene" oružja već su se dešavale i ranije.

Kameron je u subotu u intervjuu rekao da je London spreman da pomogne Berlinu u rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema koji sprečavaju isporuku projektila "taurus" Ukrajini, ili da razmotri opciju kupovine nemačkih projektila i prebacivanja svojih projektila "storm šedou" u Kijev.

Nemački kancelar Olaf Šolc, nakon curenja razgovora između oficira Bundesvera, koji su posebno razgovarali o napadima na Krimski most, ponovo se izjasnio protiv isporuke raketa "taurus" Ukrajini, jer je, prema njegovim rečima, neophodno učešće nemačkih vojnika da kontrolišu njihovu upotrebu.

Kancelar je ranije rekao da bi to predstavljalo kršenje crvenih linija i da bi Nemačku učinilo stranom u sukobu.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju mogućnost rešenja i direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se "igraju vatrom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.