Nemačka planira integraciju useljenika pre dolaska u zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka planira integraciju useljenika pre dolaska u zemlju

Nemačka vlada planira da sa integracijom budućih doseljenika počne još i pre njihovog useljavanja u Nemačku.

To je saopštila poverenica savezne vlade za integraciju Anet Vidman Mauc nakon sastanka vlade, na kome je prihvaćen deo "Nacionalnog akcionog plana integracije", i navela je da i pre doseljavanja treba da se postave smernice za integraciju nakon dolaska u Nemačku.

Akcioni plan predviđa mere za integraciju budućih doseljenika koje bi započele u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porekla, a koje se pre svega odnose na učenje nemačkog jezika i iscrpno informisanje o životu u Nemačkoj.

"Time između ostalog želimo da sprečimo stvaranje pogrešnih očekivanja od života u Nemačkoj", rekla je Vidman-Mauc, prenosi Hina.

Donošenja nacionalnog akcionog plana integracije je deo priprema za uvođenje Zakona o useljavanju kvalifikovanih radnika koji stupa na snagu 1. marta ove godine, koji će prvi put nakon dužeg vremena omogućiti sistemsko doseljavanje stručnjaka i kvalifikovanih radnika iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Stranka Alternativa za Nemačku (AfD) već je kritikovala namere kancelarke Angele Merkel da Nemačku pretvori u doseljeničku zemlju i time pogorša sadašnje probleme.

"Ono od čega Nemačka već sada pati su stvaranje paralelnih društava, dečji brakovi, kriminalni klanovi, ubistva iz časti i nedopušteni uslovi u školama, i to će se dodatno pogoršati", saopštila je jedna od vodećih političarki AfD-a Beatriks fon Štorh.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.