Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023, 07:45

Nemačka istraga sabotaže na Severnom toku pronašla na jahti tragove eksploziva

BERLIN, 12. jula (Tanjug) - Nemačka je pronašla tragove podmorskog eksploziva u uzorcima uzetim sa jahte za koju se sumnja da je "možda korišcena za transport eksploziva" u sabotaži na gasovodu Severni tok, saopšteno je u pismu koje je ta zemlja zajedno sa Švedskom i Danskom uputila Savetu bezbednosti UN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tragovi podvodnog eksploziva pronađeni na jahti dovedenoj u vezu sa napadom na gasovode

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2023

Istražitelji su pronašli tragove podvodnog eksploziva u uzorcima uzetih sa jedne jahte, koja je pretresena u sklopu istrage prošlogodišnjih napada na gasovode Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora, navodi se u pismu evropskih diplomata Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, kako danas prenosi Asošijeted...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.