Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ima rešenje za "SMARTFON ZOMBIJE" u saobraćaju

Vlasti nemačkih gradova Kelna i Augzburga instalirale su specijalne semafore na zemlji, sa ciljem da skrenu pažnju onima koji hodaju ulicom i kuckaju poruke na mobilnim telefonima i spreče ih da izađu na kolovoz.

Are you a SMOMBIE? Pedestrian casualties r increasing & you can help reduce it Don't use yur smartphone when walking pic.twitter.com/cS9Zs97mF5

Tako su na različitim stanicama tramvaja u dva pomenuta grada, uz ivičnjak postavljeni nizovi crvenih LED lampica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i kada se tramvaj ili autobus približe, one trepću.

Lokalne vlasti se nadaju da će ova nova mera sprečiti tzv. smombije (smartfon zombije, kako ih popularno zovu) da nastradaju ili budu povređeni u saobraćajnim nezgodama, što se u poslednje vreme već dva puta desilo u Augzburgu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.