Nemačka i Izrael - iste vrednosti

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemačka i Izrael - iste vrednosti"

Predsednici Nemačke i Izraela, Joahim Gauk i Reuven Rivlin, sastali su se u Berlinu povodom obeležavanja 50 godina diplomatskih odnosa dve zemlje.

Gauk i Rivlin su na tom sastanku naveli da ih, iako nisu saglasni o nekim pitanjima, vežu zajedničke vrednosti.

Nemački predsednik je naveo da je pojasnio Rivlinu zašto Nemačka podržava pregovore o nuklearnom sporazumu s Iranom i da je izraelskom predsedniku, koji se protivi nezavisnoj palestinskoj državi, rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Berlin veruje u rešenje o dve ravnopravne države.

On je istakao da je uveren da će Rivlinova poseta, uprkos "razlikama u pristupu određenim politikama", ojačati prijateljstvo između dve zemlje.

Pred put u Berlin Rivlin je naveo da je, iako je prvobitno bio protiv uspostavljanja diplomatskih odnosa s Nemačkom, u međuvremenu izgrađivano postojano prijateljstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.