Nemačka hara VRELIM Crvenim morem: Srušene dve bespilotne letelice iz Jemena, pucali i na AMERE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 17:25

Nemačka hara "VRELIM" Crvenim morem: Srušene dve bespilotne letelice iz Jemena, pucali i na AMERE

Tek se navikavaju na novu misiju...

Nemački ratni brod oborio je u utorak dve bespilotne letelice u Crvenom moru usred eskalirajućih napada jemenskih Huta i napora Evropske unije da zaštite međunarodne brodove, saopštili su nemački zvaničnici.

Fregata nemačke mornarice Hesen, koja je raspoređena u regionu ranije ovog meseca, oborila je dronove u roku od 20 minuta nakon što su ispaljeni, rekao je portparol ministarstva odbrane na brifingu za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Radarski sistem ih je prepoznao i imali su različit domet. Zbog toga su korišćena dva različita oružja - rekao je portparol ministarstva.

Ipak, izgleda da se Nemci tek navikavaju na novu misiju, jer su ove nedelje – kako je rekao jedan američki zvaničnik u intervjuu za CNN – greškom otvorili vatru na američki MК-9, ali su je promašili.

Francuska, Grčka i Italija su među zemljama koje će učestvovati u misiji EU, koja će u početku imati tri broda pod komandom EU. Zemlje učesnice imaće mandat da štite komercijalni brod i presreću napade, ali neće učestvovati u kopnenim udarima protiv Huta, kao što to čine SAD i Britanija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.