Izvor: B92, 28.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Uhapšen Srbin

Frankfurt -- Policija Nemačke sinoć je uhapsila Srbina Jovu Begovića.

Begović je uhapšen u Frankfurtu, a Županijski sud u Sisku ga je 1993. osudio, u odsustvu, na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopštio je Informacioni centar Veritas. Begović je državljanin Srbije i Crne Gore i prvi put je uhapšen u Nemačkoj 18. aprila na osnovu Interpolove poternice raspisane na zahtev Biroa Interpola u Zagrebu.

Veritas je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Begović, izbeglica iz Petrinje, pušten iz nemačkog pritvora 27. maja ove godine pošto Ministarstvo pravosuđa Hrvatske u propisanom roku od 40 dana nije dostavilo zahtev za ekstradiciju. "Begović je sinoć ponovo uhapšen po nalogu Višeg pokrajinskog suda u Frankfurtu pošto je iz Hrvatske u međuvremenu stigao zahtjev za ekstradiciju", saopštava Veritas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.