Nemačka: Protest levice i desnice, policija razdvaja VIDEO

Izvor: B92, 27.Avg.2018, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Protest levice i desnice, policija razdvaja VIDEO

Kemnic -- Stotine policajaca razdvajale su desničarske i levičarske demonstrante koji istovremeno protestuju u gradu Kemnicu na istoku Nemačke.

U tom gradu su Iračanin i Sirijac uhapšeni posle ubistva nemačkog državljanina.

Oko 1.000 levičarskih demonstranata uzvikivalo je slogane poput "Nacisti napolje" i "Ne postoji pravo na nacističku propagandu", a te slogane su uputili većoj grupi desničarskih demonstranata, koji su uzvratili porukama "Glasniji smo i brojniji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi AP.

Za sada, nema izveštaja o uhapšenima ili povređenima. Policajci, u opremi za razbijanje nereda, potiskivali su demonstrante koji su pokušavali da dopru do onih sa druge strane.

Desničarski demonstranti bacali su flaše i petarde na protivnički tabor pre nego što su krenuli u protestni marš.

Obe grupe su izašle na ulice Kemnica nakon što je 35-godišnji Nemac povređen u tuči posle ulične proslave i preminuo u nedelju rano ujutro. Tužiteljka Kristine Mike rekla je novinarima da je reč o verbalnom sukobu koji je eskalirao i da su zbog toga uhapšeni 22-godišnji Sirijac i 21-godišnji Iračanin.

Stotine ljudi su učestvovale u spontanim protestima u nedelju uveče u Kemnicu, gradu u kojem je skoro četvrtina glasača prošle godine podržala krajnje desničarsku partiju Alternativa na Nemačku. Na video-snimcima sa tadašnjih protesta, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se kako krajnje desničarski protesti prete prolaznicima i jure ih, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPETO U NEMAČKOJ Policija razdvaja pristalice levice i desnice u Kemnicu

Izvor: Blic, 27.Avg.2018

Stotine policajaca razdvajale su večeras desničarske i levičarske demonstrante koji istovremeno protestuju u gradu Kemnicu na istoku Nemačke, gde su Iračanin i Sirijac uhapšeni posle ubistva nemačkog državljanina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.