Nemačka: Pronađene dve crne kutije iz vozova

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Pronađene dve crne kutije iz vozova

Mihnen -- Spasioci su pronašli dve crne kutije, dok se za trećom još traga na mestu sudara dva putnička voza na jugu Nemačke, prenose tamošnji mediji.

Nemački ministar saobraćaja Aleksander Dobrint izjavio je da crne kutije najverovatnije sadrže ključne podatke o uzrocima nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi, 150 osoba je povređeno, od čega je devet u kritičnom stanju, prenosi britanski list "Gardijan".

Sudar dva regionalna voza dogodio se oko 7.00 kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bad Ajblinga, oko 60 kilometara jugoistočno od Minhena, između Rozenhajma i Holckirhena.

Privatna kompanija za železnički transport "Bajeriše Oberlandban“, čija su se dva voza sudarila, saopštila je na sajtu da su oba voza "Meridijan" delimično izletela iz šina, ne navodeći uzrok sudara.

Mediji su prethodno javili da je jedan voz izleteo iz šina i da je u pitanju čeoni sudar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađene crne kutije iz vozova

Izvor: Akter, 10.Feb.2016, 08:55

Spasioci su na mestu sudara dva voza na jugu Nemačke u kojem je poginulo deset ljudi danas pronašli dve crne kutije i tragaju za trećom..Ministar saobraćaja Aleksander Dobrint izjavio je da kutije verovatno sadrže odgovor na uzrok nesreće, prenosi Gardijan...On je na pres konferenciji u gradu Bad...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.