Nemačka: Predsednik nije prekršio zakon kada se obraćao bez zaštitne maske

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 14:16

Nemačka: Predsednik nije prekršio zakon kada se obraćao bez zaštitne maske

Tužilaštvo u Drezdenu je zaključilo da guverner Saksonije Mihael Krečmer nije počinio krivično delo kada se u vreme vanrednog stanja bez zaštitne maske obratio.

Ipak, još uvek se ne zna da li će Krečmer morati da plati kaznu od 150 evra za jedan manji prekršaj.

On se 17. maja priključio protestima protiv vladinih restriktivnih mera i, prema sopstvenim rečima, iako je u normalnim okolnostima nosio masku, tog dana je smatrao da je to neprikladno s obzirom na povod protesta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Guverner Saksonije oslobođen optužbi za OBRAĆANJE BEZ MASKE na licu. Ali možda će PLATITI kaznu

Izvor: Blic, 30.Maj.2020

Tužilaštvo u Drezdenu je zaključilo da guverner države Saksonije Mihael Krečmer nije počinio krivično delo kada se, u vreme vanrednog stanja, bez zaštitne maske na licu, obratio demonstrantima u glavnom gradu ove federalne države na istoku Nemačke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.