Nemačka: Kina je odgovorna

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Kina je odgovorna

Berlin -- Nemačka vlada saopštila je da će Kina, kao odgovoran akter na svetskoj sceni, poštovati zakone Hongkonga koji garantuju slobodu govora i vladavinu prava.

To je u Berlinu izjavio portparol vlade u Berlinu Štefen Zajbert.

On je rekao da je Ustav Hogkonga, donet 1997. godine, kada je ta bivša britanska kolonija ponovo ušla u sastav Kine, baziran na kineskom zakonodavstvu i dodao da Nemačka u skladu s tim očekuje da Peking ne dovodi u pitanje poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava koja su njime zagarantovana, prenosi AP.

Zajbert je naveo da Nemačka vidi Kinu kao odgovornog aktera na svetskoj sceni sa kojim dobro sarađuje u mnogim oblastima i ponovio nedavni poziv kancelarke Angele Merkel na mirno rešenje krize.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.