Nemačka: Deset osoba uhapšeno zbog nacističkog pozdrava

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Deset osoba uhapšeno zbog nacističkog pozdrava

Nemačka policija je pokrenula istragu protiv deset osoba, koji su na protestu levičara i desničara u gradu Kemnicu dizali ruke u nacistički pozdrav.

Rojters ističe da je upotreba tog pozdrava zabranjena u Nemačkoj i smatra se govorom mržnje koji propagira nacističku ideologiju.

Policija je u ponedeljak vodenim topovima pokušala da rastera protestante krajnje desnice i levice, koji su se sukobili u Kermicu nakon ubistva jednog 35-godišnjaka za šta desničari krive migrante.

Kao osumnjičeni su privedeni jedan Sirijac i Iračanin, nakon čega je došlo do spontanog okupljanja ogorčenih građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacistički pozdrav vratio se na nemačke ulice

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv desetoro ljudi koji su digli ruke na nacistički pozdrav, na skupu krajnje desnice u gradu Kemnicu na istoku države. Upotreba tog pozdrava zabranjena je u Nemačkoj. Smatra se govorom mržnje koji propagira nacističku ideologiju..Izvor: N1/Reuters..Nekoliko...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.