Nemačka: Cela Hrvatska je u crvenom. I mi smo

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 14:16

Nemačka: Cela Hrvatska je u "crvenom". I mi smo

Berlin -- Nemačka vlada na preporuku epidemiološkog Instituta Robert Koh satavila celu Hrvatsku na listu epidemiološki rizičnih područja.

Do sada su tri županije, Istarska, Zadarska i Primorsko-goranska, bile van "crvene liste", ali je danas cela Hvatska proglašena rizičnom.

To znači, piše Jutarnji list, da za povratnike u Nemačku iz Hrvatske vaći 14-dnevna samoizolacija koja se može izbeći negativnim testom na koronavirus koji nije stariji od 48 sati. Testovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za povratnike iz rizičnih područja su besplatni, ali se priznaju se testovi iz zemlje povratka.

Nemačka je od petka na listu epidemiološki rizičnih zemlja stavila i Sloveniju, Mađarsku, Kipar i Bugarsku.

Na listi se sa izuzetkom dve opštine nalazi i Austrija te s izuzetkom Kalabrije i cela Italija. Po prvi put se i jedna grčka pokrajina nalazi na listi rizičnih područja.

U međuvremenu su i najveći delovi Nemačke proglašeni rizičnima.

U Nemačkoj će od ponedjeljka na snazi biti zabrana rada ugostiteljskih objekata i kulturnih i sportskih ustanova. Isto tako su zabranjena i turistička putovanja unutar Nemačke.

Uprkos tomu što je gotovo čitava Evropa za građane Nemačke rizično područje, nemačka vlada insistira na tome da granice te zemlje ostanu otvorene.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2020

BERLIN - Njemačka vlada je danas na preporuku Centralnog epidemiološkog Instituta "Robert Koh" odlučila da cijelu Hrvatsku stavi na listu rizičnog područja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.